De Lessen

De lessen

 

Locatie
U krijgt les bij mij thuis. Dat heeft meerdere voordelen: u krijgt les op een goed instrument en u wordt niet afgeleid door allerlei zaken die bij u thuis de les zouden kunnen verstoren. Bovendien heb ik een prettige, grote lesruimte in een rustige buurt, vlak bij het centrum van Tilburg en het NS-station. U kunt voor de deur parkeren.

Lestijden
Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden stel ik het rooster op. Eén keer per 1 of 2 weken. Overdag of ’s avonds.
Doorgaans geef ik geen les op vrijdag.

Jo geeft les 01

 

Instrument
U krijgt les op een goed instrument: een Ibach-vleugel. Dat zet meteen de toon voor mijn lessen!

Overigens heeft u zelf ook een piano nodig. U kunt mij om advies vragen bij de huur of aanschaf van een piano.

 

Spelen, soms ook luisteren!
Natuurlijk is spelen het belangrijkste maar soms vind ik het belangrijk om leerlingen een stuk muziek te laten beluisteren. 

Naar aanleiding van de les of als voorbereiding daarop. Of omdat ze meer willen weten van een componist of muzieksoort.

Hoe verlopen de lessen?
In mijn pianolessen, die in een ontspannen en gezellige sfeer verlopen, probeer ik u te inspireren en uit te dagen om het beste in uzelf naar boven te halen en vooral heel veel plezier te hebben.

De lessen zijn individueel, doorgaans één keer per week. Heel jonge kinderen kunnen ook twee keer per week een korte les volgen tegen een beperkte tariefsverhoging. Vergevorderde leerlingen kiezen soms ook voor tweewekelijkse lessen. Kortom, de frequentie van de lessen is sterk afhankelijk van uw eigen wensen en mogelijkheden.

Wat staat er op het programma?
In mijn lessen besteed ik aandacht aan techniek, voordracht, harmonisch-melodisch inzicht en vormleer. Bij kinderen betekent dat bij aanvang ook: zingen, tonen zoeken, patronen leren en ritmes klappen.

Ik pas het lesmateriaal zo nodig aan; iedere leerling vraagt immers om specifieke stof om verder te komen of problemen op te lossen. Als componist heb ik inmiddels voor heel wat aanvullend materiaal gezorgd, hetzij door bestaande muziek te bewerken, hetzij door nieuwe lesstof te bedenken. Samenspel gebruik ik zo veel als mogelijk voor leerlingen die dat inspirerend of stimulerend vinden.

Voorspeelmiddagen en lezingen
Daarnaast organiseer ik voorspeelmiddagen en lezingen over muziek voor mijn leerlingen. Kortom: er is meer dan alleen de noten leren spelen. Ik begeleid u graag op deze ontdekkingstocht!

20151214_213338_resized